Kartuş Nedir

Yazıcıların baskı işlemini gerçekleştirebilmesi için içinde sıvı olarak bulunan mürekkebi de içinde bulunduran bir sarf malzemesidir. Kartuşlar ile yazıcılar baskı alabilirler. Kartuş, kâğıda enine doğru baskı yapar. Bu yüzden büyük kağıtlara yapılacak baskı işlemlerinde Kartuş kullanılmalıdır.

Kartuş Ne İçin Kullanılır

Kartuşlar yazıcılardan baskı almak için kullanılırlar. Siyah, sarı, kırmızı, mavi gibi birçok farklı renk seçenekleri vardır. Kullanıcılar siyah ve renkli kartuşları kullanarak istedikleri renklerde baskı alabilirler.  Büyük kağıtlara yapılacak olan baskılarda mürekkep püskürtmeli yazıcılar tercih edilmektedir. Bu yazıcılara mürekkep kartuşlar takılır ve bu şekilde baskı alınır.

Peki Orjinal Kartuş Nedir

Orijinal kartuş, yazıcınızın markasının yazıcıya uygun olarak üretmiş olduğu kartuşlardır. Örneğin; Hp marka yazıcıların orjinal kartuşları yine Hp tarafından üretilen kartuşlardır. Yazıcılarda kartuşu orijinal olarak kullanmak daha kaliteli çıktılar almanıza olanak sağlar.

Birçok marka orjinal kartuş üretmektedir. Halihazırda kartuş ürettikleri için yazıcı üretimi de yapmaktadırlar. Örnek verecek olursak en çok tercih edilen yazıcı ve orijinal kartuş markalarından birisi HP dir. Hp Orjinal Kartuş, yazıcının modeline göre tercih edilir. Canon Orjinal Kartuşlarda oldukça tercih edilen kartuşlardır. Çünkü Canon da çok fazla yazıcı üretimi yapan bir firmadır. Kısaca daha iyi bir baskı kalitesi için orijinal kartuşları tercih etmenizi öneririz.

Bazı Orijinal Kartuş Markaları

Hp Orjinal Kartuş

Canon Orjinal Kartuş

Epson Orjinal Kartuş

Brother Orjinal Kartuş

Lexmark Orjinal Kartuş

Xerox Orjinal Kartuş