TONER ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Öncelikle Toner nedir? Ne için kullanılır? Bu sorulara cevap verelim.

Toner, yazıcılarda ya da fotokopi makinelerinde toner kartuşu ile kâğıtlara yazdırılan metin ve ya görüntüyü oluşturan içerisinde toz karışımlar olan bir malzemedir.

Tonerli yazıcı kullananlar için toner olmazsa olmaz bir sarf malzemesidir. Çünkü toner olmadan yazıcıdan yazı ya da görüntü çıkarılmamaktadır. Her yazıcının toner modeli birbirinden farklı olabilmektedir. Yazıcı modeline uygun olan orjinal toner ya da muadil toner alınabilmektedir.

Peki bu orjinal toner ve muadil toner olarak ayrılmasının amacı nedir?

Orjinal toner, birebir yazıcının orijinal olarak kullandığı tonerdir. Yazıcı modeli ne ise onun tonerini orijinal olarak alınır ise, daha fazla çıktı alınır ve daha uzun ömürlü kullanılabilir. Muadil Toner ise yazıcınızın kullandığı tonerin orjinali değil de muadilidir. Muadil toner fiyat olarak daha uygundur ama daha az çıktı alınabilir.

Bir çok kullanıcı internette arama yaparken orjinal toner fiyatları, muadil toner fiyatları gibi aramalar yaparlar. Ama tıkladıkları sitede kendi yazıcısını bilmeden alışveriş yaparlarsa, yanlış toner siparişi verebilirler. Bundan dolayı toner siparişi vermeden önce yazıcınızın modelini ve kullanacağı toner çeşiti nedir bunu bilmeniz yararınıza olacaktır.

Orjinal Toner Mi Muadil Toner Mi?

Bu ayrımı yapmak için yazıcınızı ne sıklıkla kullandığınız önemlidir. Eğer sürekli yazıcıdan çıktı alıyorsanız orjinal toner almanız daha yararlı olacaktır. Ama ev kullanıcısı iseniz az çıktı alıyorsanız muadil toner almanız da yeterli olacaktır.

Yazıcınızın hangi toneri kullandığını bilmiyorsanız esiltoner.com sitesine girip canlı destek yada whatsapp hattından uzmanlarımıza ulaşabilir ve yardım isteyebilirsiniz. Binlerce çeşit arasından size uygun olan orjinal ya da muadil toner modelini uzmanlarımız vasıtasıyla ya da bizzat kendiniz rahatlıkla alabilirsiniz.